Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kortebaan-toppers aan de start in De Lier

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 11 augustus 2017 11:55

Foto: Columbine Lep


Twee van de meest succesvolle kortebaandravers van het huidige seizoen staan zaterdag aan de start in De Lier. Columbine Lep en Jagger Broline wonnen dit jaar allebei twee wedstrijden en gaan op de Hoofdstraat de strijd met elkaar aan.

Columbine Lep staat bovenaan in het klassement 'Paard van het jaar', na overwinningen in Vroomshoop en Hoofddorp en meerdere ereplaatsen. In de eerste omloop kan ze samen met pikeur Ruud Pools direct aan de bak tegen de steeds beter in vorm komende Fleur Swagerman. De stal van Cees Hetteling brengt met Quiz de Ginai nog een kanshebber aan de start. De Fransman gaat de strijd aan met leerlingpikeur Micha Brouwer.

De belangrijkste uitdager van Columbine Lep is Jagger Broline, die dit jaar de beste was in Venhuizen en Voorschoten en nu als derde in het algemeen klassement staat. Ook de winnaar van de wedstrijd van donderdagavond in Beverwijk, Southwind Raptor, is van de partij in De Lier.

Het deelnemersveld met 22 paarden is bijzonder sterk. Zo was Contador met Aad Pools dit seizoen al twee keer tweede. De ruin opent de kortebaan tegen Quiz de Ginai. Dit belooft direct een spectaculaire rit te worden. Ook Wonnightstand, Southwind Raptor en Ucostello zijn kansrijk. Deze drie paarden profiteren van een startvoordeel van vijf meter, maar hebben zich eerder al vanaf de basisafstand goed laten zien.

De aanvang van de kortebaandraverij in De Lier is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur. Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in De Lier is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staat ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS