Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Krentseizoen weer van start in De Westlandse Druif

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 9 april 2019 12:02


Het krentseizoen is weer begonnen en dat betekent voor de vrijwilligers van het Monsterse themapark De Westlandse Druif maar één ding: ruimte maken voor een mooie volle tros druiven. Vele handjes zijn de komende tijd in de weer om de naar schatting 28.000 kilo druiven te krenten.

Het krenten van de druiventrossen is een vak apart en vraagt veel geduld en handigheid. Een deel van de trossen in wording hangt ook nog eens hoog. Om die te bereiken worden houten trappen gebruikt, waar de vrijwilligers op kunnen zitten.

Het themapark probeert de druiventeelt in Westland in herinnering te houden. Tot de jaren '60 van de vorige eeuw was de druiventeelt nog kenmerkend voor het Westland, maar door concurrentie uit andere landen en hoge arbeidskosten, was het niet langer rendabel.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS