Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunst en historie in Maassluis oriënteren op toekomst

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 29 juli 2019 14:27

Foto: Archief WOS Media


Stichting Museum Maassluis, Vereniging Vrienden Maassluis en Historische Vereniging Maassluis (HVM) willen ook in de toekomst hun samenwerking behouden. Om de inhoud van die samenwerking te waarborgen is er door Staag en Coöperatie Museummakers een rapport uitgebracht met aanbevelingen. Daarin staat onder andere dat er een gezamenlijke programmering moet komen, de ruimte van het museum herschikt moet worden en er een langetermijnbeleid moet komen. Het rapport wordt volgende week overhandigd aan cultuurwethouder Bronsveld.

Gezamenlijke programmering
Een van de belangrijkste aanbevelingen in het visiedocument is het opstellen van een gezamenlijke programmering. Dat wil zeggen dat publieksactiviteiten onderling worden afgestemd op inhoud en planning. Ook het verruimen en synchroniseren van openingstijden van musea en één toegangskaartje voor Museum Maassluis, de sleepvaartboten en het Sleepvaartmuseum kunnen bijdragen aan dit doel.

Ruimtelijke aanpassingen Museum Maassluis
Aan Zuiddijk 16 zijn nu kantoren gevestigd van zowel HVM als het museum. Ook zijn er een collectiedepot, drie expositieruimtes en enkele opslagruimtes. Vanuit het museum en de historische vereniging bestaat de wens voor een uitbreiding van vierkante meters. Naast het zoeken naar een externe ruimte voor opslag en collectiedepot wordt aanbevolen om de ruimte in het museum te herschikken. Hierdoor zou de wens van HVM om een historisch informatiepunt op te zetten werkelijkheid kunnen worden.

Lange termijn
Op lange termijn wordt geadviseerd om naar gezamenlijke huisvesting te zoeken voor de erfgoedinstellingen: Museum Maassluis, HVM, Nationaal Sleepvaartmuseum en Historische Werf. Ook Ervaar Maassluis zou mogelijk een goede partij zijn voor dit onderkomen. Wel wordt aangeraden eerst een gezamenlijke programmering te maken, voordat de huisvesting aan bod komt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS