Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunsthuis 18 gaat voorlopig door

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 10 februari 2020 10:49

Foto: WOS


Kunsthuis 18 in Naaldwijk blijft de komende jaren gewoon open. Het bestuur heeft een nieuw huurcontract van vijf jaar afgesloten voor de expositieruimte aan het Zuideinde. Maar mocht ze het op een gegeven moment niet meer kunnen bolwerken, dan kan dat contract worden ontbonden, laat Helga Knoll van Kunsthuis 18 desgevraagd weten aan de WOS.

Het kunsthuis luidde halverwege vorige maand de noodklok. Bij de expositieruimte kwam te weinig geld binnen. Kunsthuis 18 heeft maandelijks zo'n 1.000 euro aan kosten, waarvan de huur de grootste post is. Met alleen een expositie kan het bestuur de exploitatie niet meer dragen.


Via een nieuwe organisatievorm met betalende leden moest Kunsthuis 18 weer gezond worden. Het bestuur hoopte op minstens honderd kunstenaars, maar dat is niet gelukt. "We hebben nu dertig mensen die een bijdrage hebben toegezegd. We moeten nog wel in gesprek hoe we een en ander gaan vormgeven", zegt Knoll. "Maar we hadden nog wat geld in reserve, waarmee we zeker één of twee jaar vooruit kunnen. Dus we dachten: we gaan het gewoon proberen."

Door de exposities voort te zetten, hoopt het bestuur nieuwe mensen te kunnen enthousiasmeren om Kunsthuis 18 ook te steunen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS