Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunsthuis 18 staat op omvallen: 'zo zonde als alles voor niks is geweest'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 14 januari 2020 08:45


De mogelijke sluiting van expositieruimte Kunsthuis 18 in Naaldwijk komt keihard binnen bij het bestuur. Als een nieuwe organisatievorm niet snel omarmd wordt, gaan de deuren eind mei definitief dicht. Alle hoop is gevestigd op vrijgevige kunstenaars.

Bij de expositieruimte komt nu te weinig geld binnen. Kunsthuis 18 heeft maandelijks zo'n 1.000 euro aan kosten, waarvan de huur de grootste post is. Met alleen een expositie kan het bestuur de exploitatie niet meer dragen.

Emotioneel
Het bestuur doet een dringend beroep op kunstenaars. Als zij de schouders eronder zetten en voor 100 euro per jaar het Kunsthuis ondersteunen, kan de expositieruimte open blijven. Anders is het over en uit en dat doet pijn. "Ik loop al 18 jaar mee. We zouden een jubileumjaar ingaan en het zou zo zonde zijn als het allemaal voor niks is geweest", vertelt bestuurslid Helga Knoll in tranen. "Je legt je ziel en zaligheid erin."

Kunsthuis 18 verhuist vijf jaar geleden van Zuideinde nummer 18 naar het huidige onderkomen op nummer 6. De sponsors die vijf jaar geleden ondersteunen bij de verbouwing en het leveren van bijvoorbeeld de magnetron en de vaatwasser, zijn er niet meer. Nu is er nog maar één sponsor over.

Politieke partijen in Westland zijn ook al benaderd om een helpende hand te bieden, maar kunnen niets betekenen. Voor de 100 euro per jaar kunnen kunstenaars met vijf kunstwerken deelnemen aan thema-exposities. "Daarnaast vragen wij of de kunstenaars af en toe bezoekers willen ontvangen." Kunsthuis 18 wil dan ook op de donderdag en vrijdag open. Nu kun je alleen op zaterdag en zondag terecht.

Sprookjes
Op dit moment is in Kunsthuis 18 een expositie te zien van Heleen Tabben en haar leerlingen over dromen en sprookjes. Sprookjes die altijd goed eindigen. "Met een happy end. Ik verwacht dat hier ook en verwacht zeker honderd deelnemers", aldus Knoll. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS