Archief
Archieffoto

Archieffoto

Kunstmuseum Westland bezig met voorbereidingen eerste expositie

Stichting Kunstmuseum Westland hoopt na de zomer haar eerste expositie te kunnen presenteren. De bedoeling is dat de expositie, die over buitenplaatsen in Westland zal gaan, in het gemeentehuis van Westland aan de Verdilaan in Naaldwijk te zien is. Dat laat bestuurslid Leo van den Ende desgevraagd weten.

De stichting is hard bezig met een eigen onderkomen. Daarvoor worden al maandenlang gesprekken gevoerd met het Westlands Museum in Honselersdijk. Mocht die samenwerking van de grond komen, dan moet er wel gekeken worden naar een uitbreiding van de museumruimte, aangezien er nu weinig plek is voor kunstexposities.

Van den Ende wacht dan ook met spanning op de cultuurnota waar wethouder Piet Vreugdenhil nog mee moet komen. Daar zou ook meer in moeten staan over hoe de gemeente Westland staat tegenover het initiatief voor een kunstmuseum binnen de gemeentegrenzen en of daar mogelijk ook nog financiƫn beschikbaar voor zijn.

In de tussentijd zit de stichting niet stil, zo wordt hard gewerkt aan de teksten voor de eerste expositie, kijkt het bestuur naar mogelijkheden voor een expositieruimte in het centrum van Naaldwijk, bij bijvoorbeeld Theater De Naald, en moet er snel een website in de lucht komen.