Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kunstprotestactie goed voor 268 handtekeningen

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zaterdag 15 februari 2020 14:23


De protestactie van kunstenaarscollectief WIT op het Marktplein in 's-Gravenzande heeft in een paar uur 268 handtekeningen opgeleverd. Een houten replica van Gravin Machteld werd van 11.00 tot 13.00 uur over het plein gereden. De groep hield de actie omdat drie beelden ('Gravin Machteld', 'Druivenkrentster' en 'Paard en Ruiter') al twee jaar niet in het openbaar te zien zijn.

Wethouder Vreugdenhil gaf vrijdag tegenover de WOS aan dat 'Druivenkrentster' en 'Paard en Ruiter' binnenkort terugkeren in 's-Gravenzande. Gravin Machteld blijft nog even in de opslag. Dat beeld komt in een nog te realiseren tuin van het voormalige gemeentehuis te staan. Het beeld eerder uit de opslag halen beschouwt wethouder Vreugdenhil als het weggooien van geld.


Arnold Beugelsdijk van het collectief laat weten dat hij zaterdag veel positieve reacties heeft gekregen. "Veel mensen willen dat Gravin Machteld terugkeert op het plein en vinden het belachelijk dat het zo lang duurt." Volgens Beugelsdijk waren er maar weinig mensen die niet wilde tekenen voor de terugkeer van het beeld. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS