Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kweker is miljoenen gratis tomaatjes binnen twee uur kwijt

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: vrijdag 3 augustus 2018 15:10

Foto: WOS Media 3


De miljoenen 'mislukte' snacktomaatjes die vrijdag gratis opgehaald konden worden bij teler Greenco in Honselersdijk, waren binnen twee uur allemaal vergeven. De tomaatjes zijn door de aanhoudende droogte 'te rimpelig' geworden en daardoor onverkoopbaar volgens de teler, die daarop besloot ze gratis weg te geven om voedselverspilling tegen te gaan. De actie blijkt een groot succes, alle tomaatjes op de locatie in Honselersdijk zijn meegenomen.

 Oorspronkelijk zouden de tomaten worden uitgedeeld tussen 13:00 en 17:00 uur, maar de actie stopt vroegtijdig. Om 14:30 waren de tomaten op. "Mensen die nu nog hierheen komen, sturen we terug. We hebben niks meer", zegt woordvoerdster Yvonne Vanlier. Ook op de andere locaties is de boel (ver) op. "Morgen in Someren delen we ook nog uit, maar eigenlijk is daar alles al gereserveerd. Dat is misschien jammer voor mensen die nog wilden halen, maar we hadden dit echt niet voorzien. We zijn heel blij: ons doel is bereikt!" aldus Vanlier. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS