Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kwekers in de Kunst rekent gewoon op 100.000 euro

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 1 november 2017 16:28

Foto: Archieffoto onderscheiding-Van den Broek via MFHDesign


De voorzitter van cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst, Hans van den Broek, gaat er nog gewoon vanuit dat zijn organisatie de toegezegde 100.000 euro van de gemeente Westland krijgt. Dat laat hij desgevraagd weten aan de WOS. Woensdag is commotie ontstaan in de Westlandse politiek nadat bekend was geworden dat oud burgemeester Sjaak van der Tak een ton zou hebben toegezegd aan Kwekers in de Kunst.

Van den Broek: "Er zijn toezeggingen gedaan door vele collegeleden. Niet alleen door de burgemeester. Ik ga geen namen noemen, maar we hebben al jaren recht op het bedrag." Voor hem is de concrete toezegging van een ton, waarvan inmiddels al 40.000 euro gestort is, een bevestiging van eerdere toezeggingen door de (inmiddels oud-) burgemeester.

'Onrechtmatig'

Volgens het huidige college is de storting van 40.000 euro op de rekening van Kwekers in de kunst een onrechtmatige betaling. Meerdere fracties in de gemeenteraad, waaronder ook coalitiepartij GBW, zijn verbijsterd. Van der Tak blijft volhouden, dat hij niet op eigen houtje heeft gehandeld, maar dat er op 26 september een definitief besluit is genomen door het toenmalige college van B en W.

Van den Broek blijft vertrouwen houden in de toezegging en heeft dan ook geen advocaat in de arm genomen. Mocht de gemeenteraad tijdens de behandeling van de begroting volgende week toch niet akkoord gaan met het bedrag, dan ontstaat er volgens de voorzitter een andere realiteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS