Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Laatste tests voor ingebruikname van Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 9 september 2019 16:55

Foto: Twitter Hoekse Lijn


De RET is deze maandag gestart met het uitvoeren van de laatste tests op de Hoekse Lijn. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft daarvoor een zogeheten indienststellingsvergunning aan het openbaar vervoersbedrijf verleend. Als alles goed verloopt, kunnen de eerste reizigers eind deze maand met de metro mee.

Na de ingebruikname van de metroverbinding volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. In deze opstartfase kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.

Ongeveer een maand na de opstartfase gaat volledige exploitatie van start. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd. Later dit jaar, waarschijnlijk begin november, wordt de Hoekse Lijn officieel geopend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS