Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lancering stichting NaZorg Westland

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 3 januari 2019 19:00

Foto: Bestuursleden van links naar rechts Pamela Breas-Bakker - Jaap Elenbaas - Laura van der Lelij en Bart Duijvesteijn


In Naaldwijk is donderdag de stichting NaZorg Westland gelanceerd. Deze stichting is opgericht met als doel een betere begeleiding voor uitbehandelde kankerpatiënten. Oprichters zijn deelnemers aan het wandelproject van Team Westland, de zogenoemde Walk to the Tourmalet. De hiernaar vernoemde Tourmaletkamer, die zich bevindt in de tuin van inloophuis Carma in Naaldwijk, zal 2 februari worden geopend.

Drie jaar geleden is het initiatief voor de oprichting van een stichting als deze genomen door kankerpatiënt Frans van Bentvelzen. Voor dit initiatief is dan ook drie jaar geld opgehaald door het lopen van de Walk to the Tourmalet. De betrokkenen hadden zelf of in hun omgeving meegemaakt dat het nazorgtraject in heel wat gevallen niet voldoende aansloot bij het herstelproces.

Inloophuis Carma, een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten, faciliteert de ruimte voor de nieuwe stichting. Hoewel er overlap is tussen de twee plekken, biedt NaZorg Westland meer ruimte voor uitbehandelden die er geen behoefte aan hebben om zich te mengen in de zorgen van mensen die nog in behandeling zijn. Bezoekers van de Tourmaletkamer zijn vanzelfsprekend ook welkom bij de activiteiten van inloophuis Carma.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS