Archief

Landelijke aftrap van lespakket Water & Klimaat in De Lier

Geen natte voeten meer voor de leerlingen uit groep 8 van de Koningin Julianaschool in De Lier. Woensdag werd daar het nieuwe landelijke lespakket 'Water & Klimaat in jouw straat' gelanceerd. Met dit pakket leren kinderen wat ze zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering en dus ook hoe ze het beste het wateroverlast kunnen voorkomen.

Het online lespakket, gemaakt door het Hoogheemraadschap van Delfland, is beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland. Een van de aandachtspunten uit het lesmateriaal is het afvoeren van regenwater via de grond in plaats van via de riolering. Docenten kunnen via de site van het Hoogheemraadschap materiaal downloaden dat ze kunnen gebruiken voor praktijklessen.

Volgens Natalie Lorenz, beleidsmedewerker bij het Hoogheemraadschap van Delfland, is dit een educatieve manier om kinderen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. "We gaan in het lespakket lekker aan de slag met proefjes. Met behulp van Legoblokjes en sponzen hebben de leerlingen een stad nagebouwd waarbij ze gaan kijken wat het effect is als je er water over heen gooit."

Categorieen:
De Lier Duurzaam