Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Langer onduidelijkheid over ontsluiting nieuwbouwwijk Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 11 december 2019 14:37

Foto: Aankondigingsbord voor De Kade


Het gaat langer duren voordat duidelijk is of er een nieuwe spoorwegovergang kan komen nabij station Maassluis om de nieuwbouwwijk De Kade goed te kunnen ontsluiten. Oorspronkelijk zou dat nog voor het einde van dit jaar helder moeten zijn, maar de termijn is verschoven naar het einde van het eerste of aan het begin van het tweede kwartaal van 2020.

In gesprekken tussen de gemeente Maassluis en de eigenaar van de spoorlijn (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) is geadviseerd om onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid en de consequenties van een overweg nabij het station. Die moet de Laan 1940-1945 met de Deltaweg verbinden. De gemeente wil zo'n overgang, omdat dit volgens verkeerstechnische onderzoeken het beste resultaat op zou leveren tegen 'acceptabele' kosten.


Eerder werd er ook nog gekeken naar de mogelijkheden voor een tunnel onder de Hoekse Lijn, maar die oplossing is te duur bevonden, zou te veel ingrijpen op de omgeving en is bovendien voor lang niet alle voertuigen geschikt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS