Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Laptops gestolen uit schoolgebouw Lentiz Maasland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 18 februari 2020 11:55

Foto: 112 Midden-Delfland


Een insluiper is in de nacht van maandag op dinsdag binnen geweest in het schoolgebouw van Lentiz VMBO in Maasland. Daarbij heeft hij veel schade aangericht en is hij er vandoor gegaan met acht laptops van docenten, laat directeur Adri Reijm desgevraagd weten aan de WOS.

De schade werd dinsdagochtend rond 07.45 uur ontdekt. Uit camerabeelden blijkt dat de insluiper 's avonds al binnen was geglipt, toen er een cursus werd gegeven in de school. De man is vervolgens naar de eerste etage gegaan en heeft de deur van de administratieruimte ingebeukt en daar kasten opengemaakt. "Waarschijnlijk was hij op zoek naar geld, maar dat hebben we niet, omdat we zijn overgestapt op cashless betalen", zegt Reijm.

De man is vervolgens ook in andere ruimtes geweest, waar hij in totaal acht laptops van docenten vond en die meenam. "We zijn nog aan het kijken welke persoonsgegevens hierop staan, in het kader van de AVG."

De school heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Die bevestigt de insluiping. Naast de diefstal is er ook veel schade. Zo is de deur van de administratieruimte helemaal kapot en zijn ook diverse ruiten van lokalen gebroken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS