Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lara van Ruijven wint goud op 500 meter en aflossing

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zondag 16 februari 2020 15:17

Foto: Livestream ISU


Lara van Ruijven heeft zondag een gouden medaille binnengesleept op de 500 meter shorttrack wereldbekerfinale in Dordrecht. Landgenoot Yara van Kerkhof werd tweede en de Poolse Kamila Stormowska werd derde.

De Naaldwijkse kwam vrij makkelijk door de kwart en halve finale, maar is in totaal wel acht keer gestart. In de kwartfinale moest ze wel vier keer starten vanwege een val in de eerste bocht door Chinese en Amerikaanse schaatssters. In de halve finale pakte ze wederom snel de leiding en raakte die niet meer kwijt. In de A-finale moest ze maar liefst drie keer starten, maar ook hier bleef ze op kop.

Later op de middag won Van Ruijven nog een gouden medaille, met de aflossingsploeg. Canada won zilver en Zuid-Korea Brons. In de ploeg schaatste naast de Naaldwijkse ook Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries.

Dylan Hoogerwerf uit Wateringen werd vandaag in de kwartfinale van de 500 meter voor mannen uitgeschakeld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS