Archief
Regio 15

Regio 15

Lek ontstaan in CO2-leiding bij de Zwethlaan

Bij werkzaamheden op de Zwethlaan in Honselersdijk is dinsdagmiddag een CO2-leiding geraakt. Het gevolg is dat meerdere tuinders voorlopig verstoken zijn van dit vluchtige groeimiddel.

Volgens fotopersbureau Regio 15 wordt de leiding op twee punten afgesloten. Drukloos maken gaat nog ongeveer een uur duren, meldde het bureau rond 14.45 uur.

Het incident gaat gevolgen hebben voor de tuinders die de CO2 afnemen. De CO2 wordt door de tuinders gebruikt in de kassen. Planten nemen de CO2 op en zetten deze om in zuurstof. "De leiding wordt nu in De Lier afgesloten. Alle tuinders die 'daarna komen' krijgen nu geen CO2 meer", aldus Regio 15.

De werkzaamheden aan de Zwethlaan betreffen de aanleg van een distributienetwerk voor de aardwarmte die door Trias Westland wordt gewonnen nabij de Lange Broekweg in Naaldwijk.

Het was dinsdag aan het einde van de middag nog niet duidelijk hoe groot de schade voor de tuinder is. "We gaan kijken hoe, waar en wanneer dit kan worden gerepareerd", aldus Robert-Jan Pabon, woordvoerder van CO2-netwerkbeheerder OCAP.