Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lespakket over Hoekse 'Sporen van Oorlogen' geïntroduceerd

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 23 februari 2018 00:04


Het eerste lespakket over de krijgsgeschiedenis in Hoek van Holland is donderdag uitgereikt op de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier. Dit pakket, met als titel 'Sporen van Oorlogen', werd op die school aangeboden aan Marga de Goeij, de Westlandse wethouder van onderwijs en cultuur.

De stichting Fort aan den Hoek van Holland heeft in de afgelopen tijd een nieuwe educatieve website gebouwd over de vier lagen krijgsgeschiedenis die in Hoek van Holland te vinden zijn. Bij die website is ook een lespakket gemaakt voor de hoogste klassen van het basisonderwijs en de laagste klassen van het voortgezet onderwijs. 
Bij het lespakket hoort ook het boek 'Hollandse luchten', dat handelt over de meidagen in 1940 en zich afspeelt in Hoek van Holland. Ook kan er een een bezoek aan bunker Bremen in het Vinetaduin geboekt worden.

De stichting hoopt met dit initiatief te bereiken dat scholieren in het Westland en daarbuiten door de website in combinatie met het lespakket kennis nemen van dit stuk cultureel erfgoed dat in onze buurt aanwezig is.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS