Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lezing Susan Smit Op Hodenpijl

zondag 15 maart 2020
Lezing Susan Smit Op Hodenpijl

Op zondag 15 maart is schrijfster Susan Smit te gast Op Hodenpijl in Schipluiden. Susan spreekt over haar nieuwe historische roman Tropenbruid en eerder werk.

In Tropenbruid trouwt het Amsterdams weesmeisje Anna in 1907 op afstand met een ambtenaar in Nederlands-Indië en een nieuw leven begint in Batavia. Anna onttrekt zich aan de regels en conventies – eerst in het weeshuis, daarna in de samenleving in Nederlands-Indië en tenslotte in het instituut huwelijk. Ze breekt eruit los en kiest ervoor soeverein te zijn, ook al brengt dat veel nadelen en risico’s met zich mee.

Susan gaat in op het thema zelfbeschikking. In hoeverre kun je, ook in de moderne tijd, bepalen wie je bent? En in hoeverre ben je ondergeschikt aan de tijd waarin je leeft en haar mores? Ben je een product van je afkomst, tijd en plaats of kun je je eigen leven vormgeven? Je kunt je vervolmaken in de spelregels, maar je kunt ook besluiten om het spel niet mee te spelen. Dat is een keuze die we allemaal hebben: de keuze tussen eigenheid of conformeren. Ook in onze tijd kunnen we ervoor kiezen slaaf te zijn of onszelf te besturen. Onderwerpen we ons aan het systeem van consumeren, succes najagen, geld verdienen om een dure hypotheek te betalen, actualiteiten volgen. Of kiezen we stelselmatig voor rust, klein geluk, schoonheid, onafhankelijkheid, wat ons leven maar zinvol maakt. 

Locatie: Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, Schipluiden
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Prijs: € 16,50 inclusief een drankje
Kaarten via www.ophodenpijl.nl

Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS