Archief

Liefhebber gezocht voor modelschip

Het schip staat al jaren te pronken in de huiskamer van de familie Grootjans, maar nu is de tijd aangebroken om het bijna twee meter hoge bouwwerk de deur uit te doen. De vraag is, waar moet de Sovereign of de Seas naartoe?

Modelbouw zat Kees Grootjans in hart en nieren. De Hoekenees begon zeker dertig jaar geleden met het namaken van een groot Engels oorlogsschip. Het vaartuig uit de 17e eeuw haalde hij uit een boek, tekende dat na en begon met bouwen.

Werkelijk alles aan en op het schip is met de hand gemaakt. De houtjes zijn boven het gasfornuis in vorm gebogen, het wapen op de achterkant is uit hout gebeiteld en de knopen in de vlaggenmast zijn zelf gelegd.

De weduwe van Kees heeft jaren naar het modelschip kunnen kijken, maar het stofvrij-houden wordt haar te zwaar. Ze wil dat het schip ergens komt te staan die er weer van kan genieten. "Ik hoop dat iemand komt en zegt: 'goh, wat fantastisch dat schip'", vertelt Maragetha. Zoon John vult haar aan: "Je kunt stofzuigen, maar overal gaat stof in. Mijn wens is dat deze boot naar een bedrijf of iemand thuis gaat, waar veel mensen komen en het kunnen bewonderen."

Wie het schip wil overnemen, kan een mail sturen naar grootjansj@hotmail.com. "Het huis is te klein geworden", gaat John verder. "Als we een grote villa hadden, ging ie echt niet weg. Nu hebben we er geen plaats meer voor."