Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lierenaar mogelijk betrokken bij grootschalige mensensmokkel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 21 januari 2020 16:09

Foto: WOS


Een 36-jarige man uit De Lier is mogelijk betrokken bij een mensensmokkelnetwerk dat zo'n 700 personen in koelwagens of boten heeft overgezet naar Engeland. Volgens het Openbaar Ministerie in Den Haag zou de man zich hebben beziggehouden met ondergronds bankieren. Het is dan ook niet ondenkbaar dat via hem geld voor de mensensmokkel is overgemaakt.

De Westlander is nog niet aangehouden, maar vorige week is wel in zijn twee belwinkels onderzoek gedaan door de afdeling Financieel Economische Criminaliteit van de politie. Daar zijn onder meer telefoons en usb-sticks in beslag genomen. Bekeken wordt of hij zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Daarna wordt beslist of de Lierenaar wordt vervolgd.

Vier aanhoudingen buiten de regio
In het onderzoek zijn dinsdag wel een 36-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, een 42-jarige man uit Leiden en twee mannen van 39 en 51 uit Den Haag aangehouden. Twee van hen zouden een faciliterende rol hebben gespeeld bij de mensensmokkel vanuit Frankrijk. Zo zou een van hen een rubberen boot hebben gekocht die vervolgens vanuit Calais werd gebruikt. De twee worden overgeleverd aan de Franse autoriteiten.

De overige twee verdachten worden verdacht van het smokkelen van migranten naar Nederland. Zij worden in Nederland berecht.

Voor de overtocht naar Engeland betaalden migranten volgens het onderzoek, dat al sinds de zomer van 2018 loopt, zo'n 5.000 euro, in totaal hebben de mensensmokkelaars ongeveer 4 miljoen euro verdiend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS