Archief
WOS Media

WOS Media

Lierenaar rijdt in vrachtwagen zonder zijspiegels

Jelle Kuyvenhoven uit De Lier rijdt sinds kort rond in een wel heel bijzondere vrachtwagen. Zijn truck heeft geen zijspiegels. In plaats daarvan zitten er camera's op de cabine, waarmee de dode hoek wordt verkleind. Hij is een van de eersten in Nederland met zo'n speciale vrachtwagen.

Niet alleen voor omstanders is het een gek gezicht, ook voor Kuyvenhoven zelf is het even wennen. "Vroeger keek je veel naar buiten toe, nu kom je niet verder dan de monitoren naast het raam. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, weet je niet anders."

De nieuwe techniek is een stuk veiliger dan de spiegels. De chauffeur kan in de bocht vrijwel zijn hele trailer zien. Maar de vrachtwagen heeft nog meer snufjes. De vrachtwagen heeft bijvoorbeeld een automatische piloot, waarmee je altijd binnen de lijnen op de weg blijft rijden.

Kuyvenhoven mist zijn oude wagen met spiegels niet. "Van mij mag het zo blijven. Tegen de tijd dat ik een nieuwe wagen moet kopen, verwacht ik dat alle vrachtauto's zijn uitgerust met deze nieuwe techniek."

Categorieen:
De Lier Algemeen