Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lierenaren zijn volle grijze bakken spuugzat

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 7 november 2019 15:22


Elke donderdag is het bij bewoners van de Kerklaan in De Lier weer raak. De grijze bakken zitten overvol en kunnen niet meer dicht, maar niet door hun toedoen. Onbekenden gooien vuilniszakken in hun bakken, met als resultaat een boete van de boa (buitengewone opsporingsambtenaar).

Buurtbewoonster Paula van Trigt vindt het niet erg als mensen een zak in een andere bak gooien. "Maar er zijn ook halflege bakken. Als ze de zakken daarin gooien kunnen de bakken ten minste dicht." Een andere buurman ziet een oplossing in sloten op de bakken. "Maar daar moet de gemeente weer in investeren, en of ze dat doen...", aldus Nico Kupers.

De overvolle bakken zijn in januari mogelijk verleden tijd. De gemeente Westland wil het afval gaan scheiden en dat wordt gefaseerd per kern ingevoerd. Voor plastic, blik en drinkpakken komt er een aparte container aan huis, een ondergrondse container of een zak. Omdat er dan minder restafval overblijft, wordt de grijze bak dan nog maar eens in de drie weken geleegd. Burgers krijgen binnenkort en enquête in de bus waarop ze kunnen aangeven hoe ze willen scheiden.
Op basis van die antwoorden wordt per 'afvalwijk' de inzamelmethode gekozen, worden de bakken besteld en worden ophaalroutes uitgestippeld. De informatie aan inwoners gaat vanaf 2020 van start. Het doel is om rond de zomer het nieuwe systeem volledig te hebben geïmplementeerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS