Lierse korfballers nog steeds met lege handen; Maassluis en Ondo koploper

Ondanks een goede wedstrijd, is Valto ook in het derde duel van de zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse nog puntloos gebleven. In de eigen Vreeloohal gingen de Lierenaren gelijk op met GKV/Enomics. Bij de rust stond Valto zelfs nipt voor (14-13), maar de bezoekers uit Gorinchem sloegen in de tweede helft toe. Eindstand 19-25.

In de tweede klasse F was Maassluis, in de thuiswedstrijd tegen Reeuwijk, voor de derde maal op rij succesvol. In de eerste helft kwam een voorsprong van 9-4 voor de Maassluizers op het bord, maar stond het bij de rust 9-8. Reeuwijk maakte direct na de hervatting de gelijkmaker. Vervolgens kon Maassluis in een goede fase uitlopen naar 17-11. Reeuwijk deed wat het kon, maar moest uiteindelijk met 19-17 buigen.

Klassegenoot ODO uit Maasland liep tegen de eerste nederlaag op. Bij rust koesterde ODO een bescheiden voorsprong van 9-7 tegen Vitesse, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers tot een overwicht, wat zij met 16-18 verzilverden.

Door drie keer op rij te winnen, staat Maassluis nu op een gedeelde eerste plaats. Medekoploper is Vitesse. Maassluis en Vitesse hebben niet alleen elk 6 punten, ook het doelsaldo is gelijk: plus 11. Maassluis heeft evenwel 64 keer de korf 'doorboord', waar Vitesse op 62 keer staat.

In de tweede klasse I staat Ondo bovenaan. De 's-Gravenzanders wonnen met ruime cijfers van Korbatjo en zijn nu de enige ploeg die de volle buit heeft kunnen binnenhalen.