Lierse korfballers nu alleen aan de leiding

Door de vierde achtereenvolgende overwinning van Valto in de zaalkorfbalcompetitie én het nipte verlies van het Delftse Excelsior bij Rapid, gaan de Lierenaren nu alleen aan de leiding in de Eerste Klasse E.

Valto ontving zaterdag thuis ZKV. De bezoekers uit Zaandam openden de score, maar na enkele minuten kwamen de Lierenaren goed op stoom. Via een tussenstand van 8-4 stond er aan het einde van de eerste helft 14-9 op het scorebord.

In de tweede helft behield Valto de controle over de wedstrijd en liep het uit naar 19-12,om uiteindelijk het eindsignaal te horen geven bij 25-16.

Dijkvogels

Een fikse tegenvaller voor het tot dusver succesvolle Dijkvogels. De Maasdijkers moesten in Klundert het onderspit delven tegen 'laagvlieger' DSO. Bij rust stond de thuisploeg al nipt voor en aan het eind was de score 16-14. "Wij hadden als koploper het jaar uit kunnen gaan, nu zijn we gezakt naar plek 3", is de bittere analyse bij de Dijkvogels.