Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lijst aan wijzigingen voor gebiedscommissies

Er gaat een hoop veranderen in de gebiedscommissies van Rotterdam, waaronder de Hoekse gebiedscommissie. Dat is tenminste het plan van het college van burgemeester en wethouders, dat met een nieuw plan van aanpak is gekomen. Aankomende donderdag wordt dat door de gemeenteraad besproken.

Alle leden van de gebiedscommissie krijgen volgens de plannen dezelfde tijds- en taakinvulling, de voorzitter van de gebiedscommissie wordt meer een 'technisch voorzitter'. Ook zijn er voortaan minder verklaringen nodig voor personen die zich verkiesbaar willen stellen (vijf in plaats van vijfentwintig), waardoor niet politiek gebonden organisaties makkelijk mee kunnen doen aan de verkiezingen.

Zetel voor jongeren
Daarnaast is het de bedoeling dat ook 16- en 17-jarige inwoners van de gebieden mogen stemmen voor een lid van de gebiedscommissie. In enkele gebieden zou er zelfs geëxperimenteerd kunnen worden met de verkiezingen, door een zetel te reserveren voor jongeren.

Opvallend is wel dat eigenlijk alleen de positie en werkwijze van de gebiedscommissies wordt aangepast, terwijl eerder in een evaluatierapport over de gebiedscommissies ook geadviseerd werd om aan de kant van het college, de raad en het ambtelijk apparaat zaken aan te passen.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS