Archief

Lintje voor Pia van Oord in Midden-Delfland

Oud-raadslid Pia van Oord-Wiesing uit Schipluiden wordt koninklijk onderscheiden. Dat kreeg zij vrijdag te horen van burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat via een videoverbinding, waaraan ook familieleden en andere bekenden deelnamen. De versierselen worden later opgespeld. Van Oord wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Oord is opgeleid tot bouwkundig ingenieur en zet zich al jaren in voor het behouden, restaureren en beleven van cultureel erfgoed. Ze zorgde onder andere voor het behoud van onder meer de Dordtse graanmolen Kyck over den Dyck en de synagoge in Delft. Ook het kerkgebouw, de pastorie van de RK-parochie en de buitenplaats in Schipluiden werden gespaard, mede door haar inzet bij Stichting Op Hodenpijl.

Daarnaast is zij een drijvende kracht achter Stichting Midden-Delfland is Mensenwerk en is Van Oord al twintig jaar lid van de Midden-Delfland Vereniging. Van 2011 tot en met 2014 was ze raadslid voor OGP Midden-Delfland.

Vandaag een bijzondere dag. De dag van de jaarlijkse lintjesregen. Kijk even naar mijn video die ik gemaakt heb kort voor de bijzondere bekendmaking van de later te ontvangen versierselen behorend bij de Orde van Oranje Nassau. Kijk vanavond ook even naar WOS

Geplaatst door Arnoud Rodenburg op Vrijdag 24 april 2020