Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lintjesregen gaat door, maar op later moment

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 26 maart 2020 08:45

Foto: Archief Boudewijn Vermeer


De lintjesregen, die traditioneel jaarlijks plaatsvindt op de vrijdag voor Koningsdag, gaat dit jaar gewoon door, maar wel op een later moment. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden, die verantwoordelijk is voor de koninklijke onderscheidingen.

Tijdens de lintjesregen krijgen duizenden Nederlanders op één centrale plek in hun gemeente een koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving. De gedecoreerden worden vooraf met een smoes naar de locatie gelokt.

Die feestelijke bijeenkomst wordt nog gehouden, maar wanneer is nog niet duidelijk. Wel weten de mensen die de onderscheiding krijgen er nu vanaf. Op vrijdag 24 april nemen de burgemeesters namelijk persoonlijk contact op met de gedecoreerden om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.


Dat de bijeenkomst op 24 april niet kan doorgaan heeft te maken met de maatregelen rondom het coronavirus.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS