Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Lintjesregen Westland voortaan niet per definitie in gemeentehuis

De gemeenteraad van Westland is in grote meerderheid voor het in ere herstellen van de lintjesregen zoals die in de oude situatie was. Dat wil zeggen dat de jaarlijks decoratieronde niet per se in het gemeentehuis wordt gehouden, zoals burgemeester Van Ardenne wil en zoals afgelopen jaar wel is gebeurd.

Reden is dat de lintjesregen in het nieuwe gemeentehuis van Westland in Naaldwijk dit jaar niet goed is bevallen. De raadszaal, waar de ceremonie plaatsvond, was te klein voor alle familieleden en vrienden die het moment willen bijwonen, zo constateerden raadsleden al eerder. Sommige bezoekers moesten de lintjesregen via een televisie in een andere ruimte volgen.

GBW-voorman Remmert Keizer vindt het daarbij ook wel aardig als er jaarlijks een andere locatie gekozen wordt, zodat de verschillende kernen die Westland telt, worden aangedaan. Ook stelt hij voor om het heugelijke moment rechtstreeks te laten uitzenden bij de WOS.

Volgens burgemeester Agnes van Ardenne wordt de lintjesregen altijd al rechtstreeks door de WOS uitgezonden. Maar dat is niet waar. Wel zendt de WOS jaarlijks een korte terugblik uit op de lintjesregen in het WOS Nieuws en is er aandacht voor in het gemeentelijke tv-programma Westland Report.

Verder stelt Van Ardenne dat ze vindt dat de volgende burgemeester maar een duidelijke mening over de kwestie moet hebben. Ze wilde dat het voorstel van GBW, CDA en Westland Verstandig zou worden aangehouden. Het kwam uiteindelijk toch tot een stemming, waarbij alleen de PvdA niet voor het voorstel stemde.