Archief

Logopedisten vragen aandacht voor tekort aan logopedisten

Logopedisten in Nederland zijn bezorgd over de beroepsgroep omdat er een tekort aan logopedisten aan het ontstaan is. Honderden logopedisten met praktijken in het hele land, waaronder in Maassluis zijn dinsdag naar het Binnenhof in Den Haag gegaan om het probleem kenbaar te maken aan de politiek.

Volgens hen verdient de groep te weinig geld om het werk goed uit te kunnen blijven oefenen, wat er ook voor zorgt dat studenten niet zo snel meer voor een studie in die richting kiezen. En zo ontstaat er een oplopend tekort aan professionele logopedisten, meent ook Sylvia van der Drift van praktijk Kinderlogopedie Maassluis.

"De kwaliteit van ons werk staat onder druk omdat er een te lage vergoeding wordt uitbetaald door de zorgverzekeraars. Er is dan te weinig geld voor nieuwe behandelmethoden en cursussen", aldus Van der Drift. Daarom hebben de logopedisten een boekje gemaakt met foto's van cliënten die uitleggen wat de logopedist voor hen heeft gedaan. Dat boekje is dinsdag overhandigd aan een aantal kamerleden, maar gaat ook naar de zorgverzekeraars.

Beluister hier het gesprek met Van der Drift in de Dwars door de Regioshow

Categorieen:
Maassluis Algemeen