Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lokale partijen plaatsen massaal verkiezingsborden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 22 februari 2018 08:58


De verkiezingsstrijd barst los en vooral in de gemeente Westland doen de lokale partijen erg hun best om door middel van verkiezingsborden gezien te worden. De ene partij kiest ervoor om de lijsttrekker prominent met het gezicht af te beelden, de andere partij kiest juist voor sobere letters.

Lijsttrekker Dave van der Meer van LPF Westland vindt het behoorlijk schrikken om steeds het hoofd van Peter Duijsens van Westland Verstandig tegen te komen op de verkiezingsborden, schrijft mediapartner Omroep West. De LPF heeft onderzoek laten doen en daar is uitgekomen dat verkiezingsborden met alleen maar tekst veel beter werken. "En daarbij kennen de mensen in Westland me toch wel," beargumenteert Van der Meer.

Westland Verstandig heeft flink geïnvesteerd in de verkiezingsbordencampagne. "Er staan inmiddels 130 borden in tuintjes, er staan er 130 langs de wegen en tussen de 70 à 80 aan lantaarnpalen en dan nog een heel stel in bushokjes", vertelt Duijsens. Maar daar laat de LPF zich niet door afschrikken. "Wacht maar af," zegt Van der Meer, "in de laatste week nemen wij er een heel stel over en dan zal Westland blauw kleuren."

Ook GemeenteBelang Westland heeft flink wat borden geplaatst in Westland. Zo staat er een enorm bord met daarop lijsttrekker Remmert Keizer bij de inrit van de parkeerplaats van winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk en op het terrein van tuincentrum De Carlton in 's-Gravenzande.

Verkiezingsborden, waar dan?
Voor de politici zijn de verkiezingsborden dan wel een belangrijke troef in de strijd om de stemmen, maar dat betekent niet dat iedereen zich ermee bezig houdt. "Verkiezingsborden? Waar dan, ik heb ze nog niet gezien", zegt een vrouw die net een grote supermarkt uitloopt. Een andere vrouw voegt daaraan toe: "De verkiezingen, het zal wel, mij interesseert het niet."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS