Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lot Jagershuis langer onduidelijk

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 5 november 2019 10:22


Het besluit over het slopen of behouden van Het Jagershuis in Hoek van Holland is een half jaar uitgesteld. Het restaurant zou gesloopt worden om plaats te maken voor negentien nieuwbouwappartementen. Dit stuitte echter op fel verzet van meerdere verenigingen en organisaties, die vinden dat het historisch gebouw een monument zou moeten zijn.

De gemeente Rotterdam heeft het Voorduin - met daarin Het Jagershuis en een badbunker - in maart dit jaar een tijdelijke monumentstatus gegeven. De commissie Welstand en Monumenten heeft in mei geadviseerd dat het Voorduin een gemeentelijk monument zou moeten worden. Het college van B en W kreeg hierna een half jaar, tot 5 november, de tijd om een definitief besluit te nemen. 


Projectontwikkelaar van de beoogde nieuwbouw 'bunkerappartementen' Bouhuisen laat echter weten dat de beslistermijn met nog eens 26 weken verlengd is. Het college heeft nu tot 5 mei de tijd om een beslissing te nemen over de monumentale status van het Voorduin.

Eerder maakten wij onderstaade reportage over het Jagershuis. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS