Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LPF: ‘Actie Westland Verstandig een goedkope verkiezingsstunt’

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 13 februari 2018 08:55

Foto: WOS Media


De raadsfractie van LPF Westland zet vraagtekens bij de actie van Westland Verstandig om burgemeester Van der Tak en wethouders De Goeij en Duijvestijn aansprakelijk te willen stellen voor de 'affaire Kwekers in de Kunst'. LPF-voorman Dave van der Meer spreekt van een goedkope verkiezingsstunt.

"Dat de verantwoordelijke personen fout zijn geweest, is duidelijk. Maar de kans dat een rechtszaak iets gaat oplossen, is niet groot", stelt Van der Meer. Op één punt is hij het met oppositiegenoot Peter Duijsens eens: "Er is op amateurniveau geblunderd door de toenmalige burgemeester en wethouders."
Nu Kwekers in de Kunst niet van plan is het voorschot van 40.000 euro terug te betalen, is een patstelling ontstaan. De cultuurorganisatie wil dat de gemeente ook met de resterende 60.000 euro over de brug komt die ex-burgemeester Van der Tak persoonlijk heeft toegezegd.

Van der Meer ziet echter weinig in dit soort rechtszaken. "Dat kost de burger straks nog meer geld en het gaat jaren duren. Dat weet een jurist als Peter Duijsens maar al te goed. Mijn conclusie is, dat het goedkope verkiezingsretoriek is, ook omdat de heren Duijsens en Van der Tak niet echt de grootste vrienden waren."

'Meer gebeurd dat het daglicht niet kan verdragen'

Voor LPF Westland is 'Kwekersgate' de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Van der Meer wijst er op, dat er meer is gebeurd in de afgelopen collegeperiode. "Het huidige college liet zaken die het daglicht niet konden verdragen, gewoon passeren", zegt hij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS