Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LPF bezorgd over ontvangst WOS

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 13 januari 2020 11:03


LPF Westland maakt zich zorgen over Westlanders die niet beschikken over een ontvanger waarmee ze bij kabelmaatschappij Caiway naar de WOS kunnen kijken. Sinds 6 januari zendt de omroep bij Caiway alleen nog maar in hoge kwaliteit uit, en dat vereist een ontvanger of een tv die de HD-signalen kan ontvangen. Bij de partij zijn een tiental klachten binnengekomen.

Volgens LPF Westland moet duidelijk worden hoe groot de groep mensen is die via Caiway geen WOS meer kan ontvangen. De partij zinspeelt in schriftelijke vragen op het gebruiken van de subsidie die de streekomroep krijgt, voor het aanschaffen van geschikte ontvangers voor mensen die zelf niet in staat zijn om een nieuwe te kopen.

De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het op de hoogte is van het feit dat de WOS niet meer te zien is voor mensen zonder geschikte ontvanger bij Caiway. Ook wil de fractie van het college horen of het dat als een probleem ziet. Wanneer dat het geval is roept de lokale partij het college op om in gesprek te gaan met de WOS over oplossingen. Ook vraagt de partij zich af of het subsidiebedrag niet moet worden heroverwogen als blijkt dat de WOS niet wil voldoen aan een maximale dekkingsgraad voor Westland.

Reactie WOS
WOS-directeur Aart den Haan begrijpt de vragen van de LPF, maar stelt tegelijk dat het iedereen vrij staat om een provider te kiezen voor het bekijken van televisie: "Bovendien kun je ons ook via de website en de app bekijken. Er valt niet aan deze ontwikkeling te ontkomen. Ook andere omroepen, waaronder de regionale, zullen binnenkort alleen nog maar met een HD-ontvanger te zien zijn bij Caiway."

Volgens Den Haan is de overstap naar HD-kwaliteit ook in het gemeentelijk overleg besproken. Daarnaast staat hij open voor een gesprek met het college om eventuele oplossingen te bespreken voor de mensen die nu niet meer kunnen kijken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS