Archief
WOS Media

WOS Media

LPF huurt beveiligers in voor schommels Juliahof

Wanneer de schommels in de speeltuin aan de Juliahof in Wateringen straks terugkeren, wordt de speeltuin bewaakt door beveiligers, ingehuurd door LPF Westland. Het is de bedoeling dat beveiligers er dagelijks een aantal keer surveilleren, schrijft de politieke partij op haar site.

De gemeente Westland haalde begin november de schommels weg om daarmee een einde te maken aan de overlast van hangjongeren. Dat gebeurde in overleg met een aantal omwonenden, maar de noodgreep kon lang niet op alle steun rekenen van ouders met jonge kinderen in de buurt. Zo deed een moeder haar beklag op Facebook, en sprak een andere verontruste moeder de gemeenteraad toe.

Inmiddels is besloten de schommels weer terug te hangen. Dat gebeurt waarschijnlijk in week 1 of 2. De gemeente Westland heeft volgens de LPF aangegeven 'niet voldoende capaciteit te hebben eventuele nieuwe overlast in te dammen', en daarom neemt de partij nu het heft in eigen hand. Fractievoorzitter Dave van der Meer: "We mogen nooit wijken voor hufterig gedrag. Overlast moet hard worden aangepakt. Als de gemeente het niet doet, dan vinden we zelf wel een oplossing."

De partij heeft een contract afgesloten met een securitybedrijf uit Naaldwijk en betaalt de beveiliging uit eigen zak. Beveiligers van het bedrijf zullen de speeltuin meerdere keren per dag controleren, met name in de avonduren. Bij overlast worden boa's en politie gewaarschuwd. Wanneer die niet op tijd ter plekke kunnen zijn, treedt het securitybedrijf zelf op. "We willen hiermee een signaal afgeven dat overlast niet wordt getolereerd" zegt Van der Meer.