Archief
LPF Westland

LPF Westland

LPF vindt gemeenteraad nauwelijks serieus te nemen

LPF Westland vindt dat je de Westlandse gemeenteraad nauwelijks nog serieus kunt nemen na het besluit dat dinsdag is genomen over de mogelijke komst van een tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk. Dat blijkt uit een pamflet dat onder meer via Twitter is verspreid. Een meerderheid van de raad wil zo'n hotel op bedrijventerrein Honderdland niet tegenhouden.

"Een gemeenteraad die z'n achterste afveegt met de regels die zijzelf heeft vastgesteld, kan je nauwelijks serieus meer nemen," schrijft de LPF. Daarmee doelt de partij op het spreidingsbeleid dat door de raad vorig jaar is vastgesteld. Daarin is afgesproken dat men zo goed mogelijk probeert om de arbeidsmigranten te spreiden over de gemeente.

Het spreidingsbeleid is door de raad vastgesteld op 18 september 2018. Dat besluit viel dus na het indienen van het plan voor het hotel op Honderdland, zoals PvdA-fractievoorzitter Nico de Gier in het debat naar voren bracht. Volgens hem is het juridisch niet houdbaar om het spreidingsbesluit met terugwerkende kracht toe te passen op de aanvraag van NL-Jobs voor het tweede 'Polenhotel'.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek