Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Luchtkwaliteit in omgeving Molenslag voldoet aan wettelijke eisen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 14:57

Foto: Dennis van Schie


De luchtkwaliteit in de omgeving van het Molenslag in Monster voldoet aan de geldende wettelijke eisen. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Royal HaskoningDHV. Omwonenden klaagden over stankoverlast van de dieselgeneratoren die gebruikt worden voor de stroomvoorziening bij de tijdelijke boorlocatie van de NAM aldaar.

Om de geuroverlast tegen te gaan, zijn er generatoren verplaatst en is de schoorsteen verhoogd. Ook wordt de luchtkwaliteit in de omgeving voortaan continue gemeten met zogeheten e-noses. De werkzaamheden op de tijdelijke boorlocatie werden 19 oktober stilgelegd nadat er vanuit de buurt klachten kwamen over stankoverlast en trillingen.


De NAM wil zo snel mogelijk weer aan de slag met het dichten van een oude boorput die is gaan lekken. Toch wil men eerst in gesprek gaan met de omwonenden. Dat doen ze dinsdagochtend. Ook wil de NAM nog in overleg treden met de gemeente en het Staatstoezicht op de Mijnen over het onderzoek dat is gedaan.

Wanneer de NAM weer verder gaat met de werkzaamheden wordt later bekendgemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS