Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Lyra-coach Van der Hoorn: Nog niet praten over kampioenschap

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 10 oktober 2019 16:38

Foto: Leo de Jong


Voetbalvereniging Lyra is het aan haar stand verplicht om ook dit seizoen bovenin de derde klasse B mee te doen. Over een kampioenschap praten, is volgens Pim van der Hoorn echter nog te vroeg. Dat zegt de trainer in het programma WOS Sport, dat vanaf donderdagavond te zien is bij de WOS.

De club uit De Lier streed vorig seizoen lang mee om het kampioenschap, maar eindigde uiteindelijk als derde. Die prestatie was volgens Van der Hoorn 'boven verwachting', "maar dat schept ook weer verwachtingen voor dit seizoen. Aan de andere kant is het team nog jonger geworden dan de afgelopen jaren. Maar met Lyra moet je de doelstelling hebben om bovenin mee te draaien."

Omdat er dit seizoen pas drie wedstrijden zijn gespeeld, wil de coach nog niet te ver vooruit kijken. "Wij moeten zoeken naar vastigheid en ontwikkeling van het elftal. Dan denk ik dat wij echt wel in de top-4 mee kunnen draaien en mee kunnen doen om een periodetitel en het kampioenschap", zegt Van der Hoorn, die geen uitgesproken favoriet ziet in de derde klasse B. "Ik denk dat Monster hoge ogen gaat gooien, maar het zal een grote groep zijn die mee gaat draaien."

Wegvallen sleutelspelers
Van der Hoorn zag afgelopen zomer diverse sleutelspelers een transfer maken. Zo vertrok verdediger Ardi Luijendijk naar FC 's-Gravenzande en maakte spits Roy van der Sar de overstap naar Westlandia-zondag. "Daardoor is het kijken hoe het allemaal in elkaar past. Daardoor zijn we zeker blij met de goede start van de competitie (Lyra won twee keer en speelde één keer gelijk, red.)."

Tegenover het vertrek van Luijendijk en Van der Sar staat de terugkeer van oud-prof Johan Voskamp. Van der Hoorn: "Het is hartstikke fijn dat zo'n voetballer kiest om bij Lyra af te bouwen, al wil hij het zelf zo niet noemen. Hij zoekt contact met de jonge gasten en brengt ze binnen en buiten het veld aardig wat bij."

In WOS Sport spreekt Van der Hoorn met presentator Stefan van Eijk en analist Leo de Jong ook nog uitgebreid over het gelijkspel tegen sportclub Monster, de komende uitwedstrijd tegen MVV'27 en een 'niet zo slimme' actie van speler Raymond Hanemaaijer. Het programma is vanaf donderdagavond 19.13 uur elk half uur te zien bij de WOS.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS