Signbiblio 1

Lyra op eigen veld afgedroogd; FC 's Gravenzande troeft koploper af

Het derde klasse B-team van VV Lyra is zaterdagmiddag afgedroogd door SV Wateringse Veld Kranenburg. Op het eigen Sportpark de Zweth verloren de Lierenaren met 1-8 van de club uit Den Haag.

Twee minuten na het begin van de wedstrijd zorgde Kranenburg al voor een 0-1, en vlug daarna voor 0-2. Het lukte Robin Vijverberg om voor Lyra een tegengoal te maken. Ongeveer halverwege de eerste helft kreeg Lyra-keeper Ritchie de Vreede een rode kaart voor een fikse overtreding. Wisselkeeper Van Duin kreeg geen tijd om te wennen: de vrije trap die volgde op de rode kaart mondde uit in de 1-3, daarna volgden nog twee goals. Met 1-5 op het scorebord was het tijd voor de rust.

In de tweede helft leken de 10 man van Lyra helemaal de weg kwijt en vermorzelde Kranenburg hard verder. Na 80 minuten spelen stond er 1-7 op het scorebord en kwam Lyra met 9 man te staan: Zwinkels moest het veld verlaten door een blessure aan zijn hamstring, maar er was al drie keer gewisseld. Kranenburg maakte er tegen het einde 1-8 van. Door deze uitslag wisselen de teams van positie: VV Lyra staat nu tweede, SV Wateringse Veld Kranenburg eerste.

Spijkenisse - FC 's-Gravenzande

Op het Jaap Riedijk Sportpark in Spijkenisse probeerde FC 's-Gravenzande van de tweede plek te komen en de koploper van de troon te stoten. De bezoekers begonnen voortvarend, want Patrick Triep kon binnen 20 minuten al twee keer scoren. Daarna leken de Spijkenissers wakker te worden, en zorgden zij voor een 2-2 ruststand.

Na de thee was het duidelijk dat 's-Gravenzande de winst mee naar huis wilde nemen. Yuri Westhoff zorgde al snel voor de 2-3. Patrick Triep kon in de 80ste minuut zijn derde goal van de wedstrijd maken door de bal via een verdediger van Spijkenisse in het doel te schieten. Vijf minuten voor het einde maakte ook Westhoff nog een goal waardoor de wedstrijd eindigde in 2-5. Door deze winst is het FC 's Gravenzande gelukt Spijkenisse in te halen, de club staat nu samen met Volendam bovenaan in de competitie in de hoofdklasse A.

Alle uitslagen:

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 0-1 (0-1)

Spijkenisse - FC 's-Gravenzande 2-5 (2-2)

Patrick Triep (3), Yuri Westhoff (2)

Westlandia - BVCB 3-6 (1-1)

Hamza el Yddri , Vince van der Knaap, Danny Bijl (pen)

Ramon Bruers, Lex Vijverberg, Stan van den Bos

Bijzonderheid: doelman Willem-Jan Broch stopt in 74ste minuut strafschop van Soccer Boys

KMD - Maasdijk 9-0 (1-0)

KMD: Jules Maaring (4), Dylan Groen, Jesse de Waard (2), Bradley Meijer, Arend Balijon

Maasdijk: Bijzonderheid: Barry Bronswijk (Maasdijk) ontvangt rood bij 0-7 achterstand

MVV'27 - Naaldwijk 2-2 (1-1)

MVV'27: Aad Siranarasit (2)

Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg , Rashidi Gilkes

HBSS - VDL 0-1 (0-1)

Rolli Oliveira

Lyra - Wateringse Veld/Kranenburg 1-8 (1-5)

Robin Vijverberg

Rood: Ritchie de Vreede (in eerste helft bij stand 1-2). Bij stand 1-7 gaat Lyra verder met 9 spelers ivm blessure speler, echter er is al drie keer gewisseld

Quick Steps - Schipluiden 1-1 (0-0)