Archief

Lyra verwacht geen problemen met Nederlands kunstgras

Na het debacle met Italiaans kunstgras, dat al binnen een jaar onbespeelbaar bleek, hoopt voetbalvereniging Lyra in De Lier met een nieuwe mat van Nederlandse makelij wél succes te hebben. Het eerste veld is onlangs vervangen en over tien dagen moet ook het tweede veld liggen.

De vorige kunstgrasvelden zijn in 2015 aangelegd, maar daar bleken al snel grote gaten en slijtageplekken in te zitten. De velden moesten worden vervangen, maar de leverancier gaf niet thuis. Ondertussen moest Lyra het doen met afgekeurde velden. "Er zijn behoorlijk wat reparaties uitgevoerd", weet Piet Voskamp, beheerder van het complex. "De slijtage was vooral in de doelgebieden waar veel mensen lopen."

Ook het gras liet los. "Waarschijnlijk was er iets met de verbinding van het grasvezel aan de mat zelf. Die liet los. Er kwam veel kunstgras los en daardoor zaten de kantine en kleedkamers onder."

Voskamp verwacht met de nieuwe mat geen problemen. "Deze is made in Holland, dat is misschien wel het allergrootste verschil. En hier blijven de grasvezels wel in vastzitten."

Ook bij HVC'10 en Excelsior Maassluis nieuw kunstgras

Niet alleen de kunstmatten bij Lyra worden deze zomer vervangen, ook bij HVC'10 gaat volgende week het nepgras eruit. Al is dat omdat het veld na jaren te zijn bespeeld aan vervanging toe is. Bij Excelsior Maassluis mocht de mat op het hoofdveld twee jaar eerder worden vervangen. Die werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen