Archief
Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie

Maanden cel geëist voor uitbuiting in Poeldijk

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vrijdag twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen een 44-jarige Hagenaar die drie Indiase werknemers in 2015 onder erbarmelijke omstandigheden liet werken. De drie arbeiders - twee illegalen en een met een verstandelijke beperking - bakten in een, volgens de officier, "vieze, amateuristische bende", roti, bara's en bananenchips.

Eén van hen werd aan het werk gezet in de uitbouw van een huis in Poeldijk, waarin ook een hennepkwekerij was gevestigd. Hij moest daar op bedrijfsmatige schaal produceren, terwijl de ruimte daar niet voor geschikt was. De andere twee slachtoffers werkten in een keukentje achter een winkelpand in Delft.

De werknemers zouden 50 euro per dag hebben verdiend. "Geen enkele mondige Nederlandse werknemer had daarmee genoegen genomen." De verdachte zou 'uit liefdadigheid' hebben gehandeld.

"De politie spreekt van een geïmproviseerde keuken. Als ik kijk naar de foto's in het dossier is het een amateuristische vieze bende, waarin u en ik het geen dag hadden volgehouden", aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
Poeldijk Westland 112