Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maanden cel geëist voor uitbuiting in Poeldijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 5 oktober 2018 13:25

Foto: Openbaar Ministerie


Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vrijdag twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, geëist tegen een 44-jarige Hagenaar die drie Indiase werknemers in 2015 onder erbarmelijke omstandigheden liet werken. De drie arbeiders - twee illegalen en een met een verstandelijke beperking - bakten in een, volgens de officier, "vieze, amateuristische bende", roti, bara's en bananenchips.

Eén van hen werd aan het werk gezet in de uitbouw van een huis in Poeldijk, waarin ook een hennepkwekerij was gevestigd. Hij moest daar op bedrijfsmatige schaal produceren, terwijl de ruimte daar niet voor geschikt was. De andere twee slachtoffers werkten in een keukentje achter een winkelpand in Delft.

De werknemers zouden 50 euro per dag hebben verdiend. "Geen enkele mondige Nederlandse werknemer had daarmee genoegen genomen." De verdachte zou 'uit liefdadigheid' hebben gehandeld.

"De politie spreekt van een geïmproviseerde keuken. Als ik kijk naar de foto's in het dossier is het een amateuristische vieze bende, waarin u en ik het geen dag hadden volgehouden", aldus de officier van justitie.


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS