Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maasdijker Marco Prins krijgt Michelinster

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 22 oktober 2019 23:24

Foto: Een trotse Maasdijker in New York


Zowat heel Maasdijk is in de gloria: aan dorpsgenoot Marco Prins (34), die chef-kok is in een restaurant in Amerika, is een Michelinster toegekend. Die begeerde erkenning kreeg hij deze week voor zijn prestaties in het zogeheten no-table restaurant Ukiyo in New York.

Al sinds zijn tienerjaren is Marco in restaurantkeukens te vinden. Hij begint als afwasser in 't Hoekje in zijn eigen Maasdijk. Na daar twee jaar actief te zijn geweest, gaat hij in 2003 aan de slag bij De Poort in De Lier. Via 't Ganzenest in Rijswijk gaat het naar Parkheuvel in Rotterdam (drie sterren).
Tot slot van zijn loopbaan in Nederland en België laat Marco zijn kunsten zien in het gerenommeerde Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis, totdat eigenaar Sergio Herman besluit om met dit restaurant te stoppen per eind 2013.

Aansluitend maakt de Maasdijker begin 2014 de oversteek naar Amerika. Hij wordt daar sous-chef in The Chef Table at Brooklyn Fare in New York. Daar is Marco vier jaar actief om vervolgens chef-kok te worden in Ukiyo, een restaurant waar de gasten aanschuiven bij de kok in diens open keuken. Nu, na ruim een jaar, is hem aldaar een Michelinster toegekend.

Jim Ophorst
Bijna een jaar geleden kreeg een andere Westlander, de uit Honselersdijk afkomstige Jim Ophorst, ook al een Michelinster. De toen 29-jarige Ophorst, werkzaam in een restaurant in de Thaise provincie Phuket, was daarmee de jongste sterrenchef van Azië.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS