Archief
Google Streetview

Google Streetview

Maasdijkers in actie tegen tweede 'Polenhotel'

Een groep inwoners van Maasdijk ziet de komst van een tweede arbeidsmigrantenhotel op bedrijventerrein Honderdland niet zitten. Ze willen de komst tegenhouden door aankomende dinsdag raadsleden ervan te overtuigen dat een dergelijke accommodatie meer overlast en problemen oplevert in het dorp.

Maasdijkers worden door middel van een pamflet opgeroepen om dinsdagavond om 18.30 uur te verzamelen op het Oranjeplein in Maasdijk, om vervolgens gezamenlijk naar het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk te fietsen. Mogelijk spreken diverse inwoners van het dorp ook in tijdens de raadsvergadering.

De opstellers van het pamflet vinden het geen goed idee om arbeidsmigranten te laten wonen op een bedrijventerrein omdat ze daar geen sociaal leven kunnen hebben. Gevolg is volgens hen dat de arbeidsmigranten in Maasdijk gaan rondhangen. Als oplossing dragen de initiatiefnemers het spreiden van de arbeidsmigranten over heel Westland aan.

Een meerderheid van de Westlandse gemeenteraad is voor de komst van een tweede 'Polenhotel' op Honderland. Reden voor de meeste partijen is dat er in de komende jaren zo'n 2.000 arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden. Wethouder Karin Zwinkels (CDA) is daar hard mee bezig, maar heeft er een flinke kluif aan. Alleen LPF Westland en Westland Verstandig zijn nu nog mordicus tegen.