Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maasdijkse winkelpanden maken plaats voor appartementen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 27 februari 2020 16:41

Foto: Google Streetview


De winkel- en horecapanden aan het Cornelis Houtmanplein in Maasdijk worden op termijn mogelijk verbouwd naar acht (starters)appartementen. Daarmee wordt een deel van het Maasdijkse centrumplan in werking gezet. Dat bevestigt Aad Kester, voorzitter van het Kern Overleg Maasdijk (KOM) desgevraagd aan de WOS.

In het dorp is veel leegstand. Het KOM kwam daarom eerder met het idee om van de huidige twee winkelpleinen (Oranjeplein en het Cornelis Houtmanplein) er één voor winkels te maken en en de ander in te richten voor starters op de woningmarkt. De pizzeria op het Houtmanplein zou dan moeten worden verplaatst naar het Oranjeplein.


De vergunningaanvraag voor de appartementen is inmiddels ingediend bij de gemeente Westland. Die neemt normaal gesproken binnen een aantal weken een besluit.

Eerder maakten wij onderstaande reportage over het centrum van Maasdijk:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS