Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maaslander boos over verkoopplannen raadhuis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 13 september 2018 16:57

Foto: Google Streetview 1


Peet van Driel was dinsdagavond zeer verbaasd toen hij een commissievergadering van de gemeenteraad van Midden-Delfland bijwoonde. De drie coalitiepartijen CDA, OGP en VVD schaarden zich achter het plan van wethouder Renzen om het oude raadhuis in Maasland te verkopen. "Mijn bloed is een beetje gaan koken", zegt Van Driel.

De Maaslander kon er slecht van slapen en besloot de volgende ochtend al zijn bezwaren op papier te zetten en die te sturen naar raad en college. Verkopen van het raadhuis zou betekenen dat er geen dorpshuis in wordt gevestigd. "Als je dit laat gaan, is het een gemiste kans." Volgens Van Driel gaat het geld nu te gemakkelijk naar de protestantse kerk, waar de verenigingen worden ondergebracht. Hij hoopt dat het gemeentebestuur door zijn brief tot inkeer komt.

Als het aan de VVD ligt, gaat de verkoop echter gewoon door. Opknappen van het oude raadhuis zou de gemeente immers 1,3 miljoen euro kosten aan onderhoud. "Je moet je afvragen of dat geld niet beter besteed kan worden voor de vitaliteit van het dorp Maasland", zegt raadslid André Gebben. Hij ziet gebouw Het Trefpunt als een beter alternatief.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS