Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maaslander verdacht van zeker zes branden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 4 oktober 2018 14:04

Foto: Archieffoto Tom van Bemmel


De nu 23-jarige man uit Maasland die op 1 juli dit jaar werd aangehouden na een brand in een boot aan de Noordvliet in Maassluis, wordt verdacht van brandstichting op in totaal zes plekken. De man moet zich volgende week donderdag voor het eerst voor de rechtbank verantwoorden, tijdens een niet-inhoudelijke zitting.

Maasland en Maassluis werden sinds 16 juni geteisterd door branden in voornamelijk kleine sloepjes. In twee weken tijd was het zeker tien keer raak. Burgemeester Arnoud Rodenburg vroeg inwoners alert te zijn en de buurtpreventie voerde het aantal surveillancerondjes op. 

De Maaslander, die nog vastzit, wordt met een reeks branden concreet in verband gebracht. Het gaat om onder meer twee bootbranden aan de Trekkade en brandstichting bij de scouting in Maasland. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor het uitbranden van de boot aan de Noordvliet in Maassluis. Verder zou hij op 23 juni een houten bankje en een schutting in Maassluis in brand hebben gestoken. Drie dagen later ging volgens het Openbaar Ministerie door zijn toedoen de fik in een autoband aan de Boumare in Maasland.

Naar aanleiding van de branden, maakten wij op 26 juni onderstaand tv-item:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS