Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maaslandse boer begint kippenhotel

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 25 december 2018 18:06

Foto: WOS Media


Steeds meer jonge boeren zijn op zoek naar innovatieve mogelijkheden om meer uit hun boerenbedrijf te halen. Dat geldt ook voor Roel van Buuren. Hij heeft een boerderij aan de Oostgaag in Maasland en is voor zijn kippen een 'hotel' begonnen.

Het kippenhotel is een verplaatsbare wagen met twee 'woonlagen': aan de onderkant is een ren voor overdag, boven gaan de kippen op stok. Ook zijn er legnesten, waaruit de boer dagelijks zijn verse eieren haalt. Door zonnepanelen op het dak wordt het hotel voorzien van stroom en met een druk op de knop gaan de luiken open.

De kippen fungeren als werktuigen die het gras en de mest omwoelen. "Ze zorgen voor lucht tussen je grasland, waardoor er plek komt voor nieuw gras", zegt Van Buuren. "Daarnaast willen we met dit kippenhotel de kip, kip laten zijn. Dus dat-ie lekker naar buiten kan. En door de wagen te verplaatsen, hebben we ook steeds een nieuw stukje grasland voor ze."

Hoe mooi het idee ook is, de jonge boer uit Midden-Delfland voelt weinig steun vanuit de overheid. "De gemeente roept heel erg dat ze voor duurzaam ondernemen en innovaties zijn. We hebben gevraagd dit te stimuleren, maar dat willen ze niet."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS