Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maaslandse Herenwerf wordt niet Westlands

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2019 13:00

Foto: Google Maps


Burgemeester en wethouders in Westland gaan geen gesprekken voeren met Midden-Delfland om het tuinbouwgebied aan de Herenwerf in Maasland aan het grondgebied van Westland toe te voegen. Dat zegt het college in reactie op vragen van GemeenteBelang Westland.

De partij zwengelde eind vorig jaar de discussie opnieuw aan, naar aanleiding van het nieuws dat Kom in de Kas Westland in 2019 aan de Herenwerf wordt gehouden. Tijdens de bestuurlijke herindeling in 2004 was het aanvankelijk ook de bedoeling om het kassengebied bij Westland te voegen. "Het is mij eigenlijk niet duidelijk waarom dat niet is gebeurd", zei GBW-raadslid Pieter Hoogerbrugge in december op WOS Radio.

Hoogerbrugge ging daarna nog een stap verder. "Je kunt bijvoorbeeld ook eens naar Hoek van Holland kijken. Daar gebeurt ook genoeg qua land- en tuinbouw wat past bij ons. Of misschien kunnen we Westland en Midden-Delfland zelfs wel samenvoegen."

Dat gaat voorlopig dus niet gebeuren, schrijft burgemeester Arends nu. "Het college ziet geen enkele aanleiding om het gesprek aan te gaan over een nieuwe herindeling of grenscorrectie. Westland is met haar bijna 109.000 inwoners en sterke economie een krachtige gemeente, die de uitdagingen waarvoor zij staat zelfstandig kan aangaan. Uiteraard zoeken wij daar waar nodig de samenwerking met de gemeente Midden-Delfland, zoals we dat ook doen met andere overheden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS