Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maaslandse scholieren demonstreren voor toekomst onderwijs

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 november 2019 13:08

Foto: Wijkagent Maasland via Twitter


Leraren en leerlingen van de Maaslandse basisscholen Aloysius en De Schutse hebben woensdagochtend aan de Meester Postlaan een demonstratie gehouden voor structureel meer geld voor het onderwijs. Op borden die de kinderen vast hadden, waren allerlei leuzen geschreven om de actie te ondersteunen.

De dag begon met het maken van positieve leuzen over onderwijs in het schoolgebouw. Daarna verzamelden beide scholen zich op de Meester Postlaan om wethouder Wendy Renzen een pluim aan te bieden in de vorm van een bloemetje en een oorkonde. Zij zorgt er mede voor dat er in Midden-Delfland wel extra geld jaarlijks wordt vrijgemaakt voor onderwijs. Daarna liepen de kinderen, ouders en leerkrachten nog een korte wandeling van schoolplein naar schoolplein.

Het bleek in onze regio niet de enige demonstratie tijdens de actiedag. Bij basisschool De Nieuwe Weg in Poeldijk stonden kinderen in oranje hesjes langs de Nieuweweg om hun boodschap duidelijk te maken.

Tijdens de stakingsdag van woensdag waren de meeste scholen in onze regio dicht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS