Archief

Maassluis pakt woonoverlast door arbeidsmigranten aan

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond ingestemd met de plannen van wethouder Sjoerd Kuiper om woonoverlast door met name arbeidsmigranten in de stad tegen te gaan. Vanaf woensdag is daar al iets van te merken, want het voorbereidingsbesluit voor de plannen is dan al van kracht.

In Maassluis wonen steeds meer arbeidsmigranten, die voornamelijk werken in Westland en de Rotterdamse haven. Om woonoverlast en een run op goedkope koopwoningen door uitzendbureaus en investeerders te voorkomen, komt Kuiper met een zogeheten parapluregeling. Daarmee kan de gemeente sturen op het omzetten van woningen in kamergewijze verhuur of het splitsen van woningen in zelfstandige appartementen.

Maassluis is al een tijdje bezig met het opstellen van de parapluregeling, die bijvoorbeeld ook voorziet in het aantal parkeerplekken in een wijk, en is is vooruitlopend met een zogeheten voorbereidingsbesluit gekomen. Dat moet ongewenste ontwikkelingen vanaf nu voorkomen. Aanvragen die in strijd zijn met dit voorbereidingsbesluit kunnen dan worden geweigerd.

Vorige week legde wethouder Kuiper voor de camera van de WOS de plannen in het kort uit.